Skærmbillede 2024-01-02 kl. 10.57.09

Mine foredrag

Foredragene kan tilpasses en stor konference, en personaledag eller topledelsen. Foredraget tilpasses altid virksomheden og publikum, ligesom jeg altid inddrager publikum undervejs.

  • Undgå greenwashing og greenhushing
  • Er I klar til twin transition? Klimakrisen møder digitalisering
  • Thought leadership og advocacy for topledelsen
  • Skab gennemslagskraft i medier og online

Undgå greenwashing og greenhushing – sådan kan I kommunikere om jeres klima-relaterede indsats

Greenwashing kan og bør undgås. Der er ingen gode undskyldninger for ikke at have styr på sin klimakommunikation. Til gengæld taler vi for lidt om greenhushing, altså de virksomheder, som af frygt for greenwashing ikke fortæller om de klimarelaterede tiltag og deres produkter.

Når virksomheder greenwasher, kan konsekvensen nemlig være, at andre virksomheder trækker følehornene til sig og enten underspiller eller slet ikke omtaler de indsatser, de gør, til gavn for klimaet, af frygt for at blive skudt greenwashing i skoene. Det fænomen kaldes greenhushing. Dermed går disse virksomheder glip af både kundernes og omverdenens anerkendelse ift. de klimavenlige tiltag, som de foretager sig, ligesom de ikke er med til at inspirere konkurrenter og andre brancher til også at være mere ambitiøse på klimaområdet.

Med dette foredrag sætter jeg fokus på, hvordan man kan og må kommunikere om klima-tiltag. Det sker gennem eksempler på både greenwashing, greenhushing og ikke mindst god klimakommunation.

Foredraget er ikke juridisk rådgivning, men giver jer inspiration og perspektiv på emnet.

Er I klar til twin transition? Klimakrisen møder digitalisering

Virksomheder kan spille en nøglerolle i twin transition ved at omfavne bæredygtighed og digitalisering i deres drift og produkter. Det sker, når virksomeder på den ene side reducerer deres udledninger og ressourceforbrug med energieffektivisering, affaldsreduktion, ansvarlig indkøb af råmaterialer og nye forretningsmodeller, og på den anden side investerer i digitale teknologier såsom kunstig intelligens, big data og Internet of Things for at forbedre effektiviteten og reducere ressourceforbruget i deres egen drift og hos kunderne. 

Der ligger et stort uudnyttet potentiale i at bruge teknologien i klimakampen. Vi skal ikke vente på den næste store teknologiske landevinding, men komme i gang nu. Når vi ser på nye forretningsmodeller, som belaster miljø og klima mindre end i dag, så kræver de ofte en digital løsning. Det gælder indenfor cirkulær økonomi, deleøkonomi og service-løsninger. 

Men vi skal heller ikke være blinde overfor, at teknologien ikke kun kan løse problemer, men selv kan være et del af problemet. Når store dele af internettet er designet til at sælge os ting, vi ikke har brug for, eller kunstig intelligens bruges til at øge folks forbrug af skærme, spil og dermed både værdifuld strøm, litium og ikke mindst deres tid. 

Thought leadership og advocacy for topledelsen

Der er stigende krav fra medarbejder, kunder og interessenter til, at toplederen forholder sig til og udtaler sig om samfundsreletarede emner 

Thought leadership for topledelsen handler om at positionere virksomhedens ledere som eksperter og visionære inden for deres branche. Ved at dele indsigtsfuldt indhold og innovative ideer på sociale medier, konferencer og i faglige publikationer kan ledelsen forme industriens fremtid og styrke virksomhedens omdømme. Thought leadership skaber troværdighed og tillid blandt interessenter, kunder og potentielle medarbejdere. Det gør virksomheden til en attraktiv samarbejdspartner og en magnet for talent. Gennem strategisk brug af deres stemmer og netværk kan topledelsen ikke blot drive vækst, men også inspirere og lede branchen mod nye visioner.

Tilsvarende handler advocacy for toplederen om aktivt at fremme virksomhedens interesser og værdier gennem deres professionelle virke. Ved at engagere sig i vigtige debatter, støtte ESG-relaterede initiativer og dele virksomhedens vision på sociale medier og offentlige fora, kan toplederen øge virksomhedens synlighed og troværdighed. Advocacy skaber stærke forbindelser med interessenter og styrker virksomhedens brand. Ved at være en synlig og engageret leder inspirerer toplederen både internt og eksternt, hvilket tiltrækker talent og etablerer virksomheden som en ansvarlig og innovativ aktør i branchen.

Skab gennemslagskraft i medier og online

I dagens digitale tidsalder er det afgørende at kunne skære igennem støjen og fange opmærksomheden hos jeres målgruppe. Vi vil dykke ned i strategier og teknikker, der hjælper jer med at skabe stærke, engagerende budskaber, der resonerer både i traditionelle medier og på digitale platforme.

Gennem konkrete eksempler og øvelser vil I lære, hvordan I kan optimere jeres mediestrategi, udnytte sociale medier til deres fulde potentiale og producere indhold, der både informerer og inspirerer. Vi vil også se på, hvordan I kan måle og analysere jeres succes for at sikre, at jeres indsats giver de ønskede resultater.

Foredraget vil give jer værktøjerne til at opbygge et stærkt personligt og virksomhedsbrand, der skiller sig ud i et konkurrencepræget marked. Kom og bliv klædt på til at skabe gennemslagskraft i medierne og online, og styrk jeres position som en førende aktør i jeres branche.

Kontakt mig for at høre nærmere på astrid@astridhaug.dk eller send sms på tlf. 30258035.

Kontakt mig for at høre nærmere