Følg dansk politik på sociale medier

Med disse fem værktøjer kan du på 10 minutter blive opdateret på, hvad der bliver talt om i det politiske Danmark lige nu. Det er de tricks jeg selv bruger, når jeg skal danne mig et overblik over det politiske landskab på sociale medier og finde interessante cases i det daglige eller i en valgkamp.

1. Free-whale.pro giver dig et overblik over de 50 mest virale Facebook-posts i Danmark lige nu. Sortér gennem gossip, konkurrencer og dyrerettighedsaktivitser, og så gemmer der sig ofte et politisk guldkorn eller to.

2. Den store #dkpol-liste på Facebook er en interesseliste, som journalist Hans Redder har sammensat af 310 politikere, medier og meningsdannere. Opslagene kommer i kronologisk rækkefølge, så her er der ingen algortimer på spil.

3. Tweetdecks filtre til fx #dkpol gør det muligt at skrue ned for støjen. Under ’engagement’ kan man vælge kun at se de tweets, der fx har 5 likes eller et retweet. Aaahhhh, så er Twitter meget mere overskueligt.

4. Brug Twitters notifikations-funktion på profiler, hvis tweets du bare ikke må gå glip af. Det kunne være en minister, borgmester, journalist eller din chef.

5. På overskrift.dk/hashtag kan du se, hvor ofte et givent hashtag er belevt anvendt de sidste 24 timer eller den sidste måned. Det er interessant, når der fx opstår et hashtag som #tyve25 i forbindelse med statsministerens 2025-plan. Du kan også se de mest aktive brugere på et hashtag.

1 kommentar til “Følg dansk politik på sociale medier”

 1. Spændende værktøjer. Jeg vil så gerne supplere med to ting jeg også gør.
  1. Jeg blokerer når folk virkelig er for dumstædige og/eller provokerende
  2. Jeg sorterer i listen over folk jeg følger. Med hård hånd. Hvis det bliver alt for negativt, gider jeg ikke spilde tiden på tirader af det samme.

  Lad mig forklare.

  Det svarer lidt til at se et afsnit af Luksusfælden. Eksperterne vejleder en person eller et par om deres økonomi. De får gode råd, og alligevel begynder de at pibe, fordi kuren ikke lige passer dem.
  Som vi sagde i gamle dage: en forkølelse kan ikke kureres med nougat. Det kræver som regel varm the, og måske lidt rom i theen, så man kan svede det hele ud. Nougaten kan gøre, at man hygger sig imens man lider, så man har det mindre ubehageligt, men det er ikke nougaten der kurerer.
  På samme måde har nogle mennesker på sociale medier bare ‘kun’ de samme budskaber at byde ind med, og det bliver trættende i længden.

  Det leder mig så alt sammen frem til konklusionen: jo bedre ens liste over folk man følger er, jo mere positivt og konstruktiv bliver ens tidslinje. Jeg indrømmer det ikke inkluderer nogen app, men det er lavpraktisk, og virker.
  God dag herfra. :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *