5 ting jeg er optaget af lige nu

Verden er stor, og mulighederne for at blive klogere på den uendelige. Jeg må på daglig basis indse, at jeg slet ikke kan nå at læse, se, lytte til og deltage i alle de artikler, videoer, podcasts og konferencer, som jeg har lyst til. Men nogle emner får jeg dykket ned i, og lige nu – i maj 2016 – er det disse fem emner, som optager mig mest:

1) Employee Advocacy – eller på godt dansk: hvordan medarbejdernes brug af sociale medier er til gavn for både dem selv og virksomheden. Det kan man bl.a. læse om i denne rapport fra Altimeter. Mange danske virksomheder arbejder med at gøre medarbejdere til aktive ambassadører på sociale medier, og virksomheder somNewsio tilbyder et værktøj, som specifikt understøtter employee advocacy. Fokus på employee advocacy medfører også, at topledelsen selv i højere grad bevæger sig ud på sociale medier. Toplederens foretrukne sociale medier er LinkedIn og Twitter. I en artikel til magasinet Dansk HR giver jeg mit bud på, hvordan man som leder kommer i gang med sociale medier.

2) Der er robotter her der og alle vegne. Eller måske er det ligesom når man er gravid – så ser man gravide alle steder. Jeg læser pt Sandheden om robotterRise of The Robots og ikke mindst The Future of Professions. Jeg er nysgerrig på, hvordan robotterne vil berige vores samfund fremover og hvilke konsekvenser det har for fremtidens arbejdsmarked. Jeg har skrevet lidt om robotter i dansk kontekst i denne blog, men det bliver nok ikke det sidste, jeg skriver om det. Dernæst er jeg fascineret af japanernes meget mere pragmatiske tilgang til robotter. Deres kultur tager afsæt i animisne – troen på at ting også har en ånd, som beskrevet i denne lidt ældre artikel.

3) Effekten af kommunikation arbejder jeg dagligt på at blive klogere på, ikke mindst når det gælder sociale medier. Jeg er ikke meget for, at man overfører metoder fra print som fx estimeret annonceværdi til sociale medier. Dels tror jeg, vi skal blive bedre til at stole på den kvalitative metode, dels skal vi have højere ambitioner end blot at videreføre gamle vaner. Jeg glæder mig til at blive klogere på emnet på Effektagenda d. 17. maj i Dansk Kommunikationsforening.

4) 360 graders video er legetøj for voksne, men har et stort potentiale i forhold til events, oplevelser, sport mm. Youtube har netop lanceret 360 graders live-streaming video, som The Verge kalder ”the gateway drug to virtual reality”- altså et oplagt skridt på vej mod virtual reality. Northside har annonceret, at de vil sende 360 graders video og anvende droner ved årets festival. Jeg har netop optaget min første 360 graders video – se det som en test snarere end det ypperste indenfor feltet.

5) Work-life-balancen er vist en klassiker for karriere-M/K med små børn. I en artikel hos chrichri.dk fortæller jeg lidt om mit karriereforløb og forsøger at give nogle gode karriereråd videre. I snart tre år har jeg haft det privilegium at være min egen chef, men alligevel tipper balancen ofte til fordel for arbejde. Men måske gør al den snak om work-life-balance os blot mere stressede, ifølge Kristen Lee Costa.

1 kommentar til “5 ting jeg er optaget af lige nu”

  1. Det mest interessante ved automatiseringen (herunder robotter) er netop, at vi kan undgå gentaget ensartet arbejde, og arbejde med sjovere funktioner. Alligevel har nogle grupper (særligt med venstreorienterede rødder) særligt ville italesætte hvordan (de onde) ledere kunne spare en masse penge ved denne automatisering. De har fuldkommen ignoreret de positive eksempler, som netop HAR vist, at man godt kan ansætte flere i virksomheder, som har arbejdet med automatisering.
    Som samfund handler det efterhånden om, at vi italesætter en ny – og langt mere positiv – dialog om hvor vi vil hen. Så vil de folk, som slet ikke forstår World 2.0 måske få en brat opvågning, når det går op for dem, at gamle fordomme slet ikke matcher virkeligheden i denne nye digitaliserede verden. :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *