Kommunalpolitiker, kom i gang NU!

Den 21. november 2017 skal vi sætte vores kryds i stemmeboksen til kommunalvalget. November kan lyde som langt ude i fremtiden, men hvis du som kommunalpolitiker ikke allerede er i gang, er det på tide at komme til tasterne og få skabt en digital tilstedeværelse.

Hvorfor er det vigtigt at komme i gang NU?

  • Du skal være til stede der, hvor vælgerne er, og de er på sociale medier
  • Det tager tid at opbygge en følgerskare
  • Du kan skabe momentum nu. Alle slås om i newsfeedet i oktober
  • Det kræver en målrettet indsats at opbygge en konsistent fortælling, som vælgerne kan huske dig for

Hvad skal du være obs på som kommunalpolitiker?

I slideshare præsentationen nedenfor kommer jeg omkring nogle af de overvejelser, du skal gøre dig som kommunalpolitiker med særligt fokus på brugen af Facebook. Hvad er formålet med din tilstedeværelse? Hvad vil du huskes for? Hvad kendetegner den gode statusopdatering? Og hvordan håndterer du kritiske kommentarer?

Kommunalpolitiker kom i gang nu from Astrid Haug

Flytter sociale medier stemmer? 

Det spørgsmål kommer vi ikke udenom, når vi snakker om brugen af sociale medier i politisk sammenhæng. Som politiker kan du have forskellige formål med din tilstedeværelse. Dialog med vælgerne, markedsføring af dig som politiker osv. Men slutmålet er at blive valgt og få en plads i byrådet.

En undersøgelse fra Københavns Universitet af Kasper M. Hansen og Karina Kosiara-Pedersen har set nærmere på sammenhængen mellem danske politikeres digitale kampagneførelse og stemmeresultat i forbindelse med folketingsvalget i 2011. Undersøgelsen viser, at politikere, der er meget aktive på mange digitale platforme, kan vinde stemmer internt i deres valgkreds fra andre politikere i deres parti. Det vil sige, at Facebook som del af en større digital kampagne kan være med til at flytte stemmer.

De personlige stemmer er uhyre vigtige, og det stiller krav til dig som kommunalpolitiker om at opbygge et stærkt personligt brand.

God valgkamp :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *